Sluit navigatie

Duurzaamheid

Het maken van bewuste keuzes tijdens het regelen van de uitvaart

Zorg voor het milieu

Duurzaamheid is iets waar steeds meer mensen zich mee bezig houden. We maken bewuste keuzes tijdens ons leven, zo ook met het regelen van de uitvaart. Juist dan is het belangrijk om te doen wat goed voelt en goed is. Met zorg voor elkaar, voor onze omgeving en het milieu.

Wie kiest voor een milieuvriendelijke uitvaart, beseft vaak dat dit een druppel op de bekende gloeiende plaat is. Maar door vele druppels kunnen we met elkaar het verschil maken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kist van onbehandeld hout, een uitvaartmand of wade, rouwdrukwerk van gerecycled papier en een grafmonument van materiaal dat niet milieubelastend is. Samen dragen we respect uit, voor elkaar en de natuur om ons heen.

Rouwvervoer

Uit onderzoek van de TU Delft blijkt dat de rouwstoet de grootste aanslag doet op het milieu. Dan gaat het niet zozeer om het vervoer van de overledene maar om het aantal autokilometers die de gasten op de dag van de uitvaart afleggen. Door te kiezen voor locaties die dicht bij elkaar liggen kan het aantal kilometers eenvoudig worden beperkt.

Drukwerk en bloemen

Voor het rouwdrukwerk kan gerecycled papier gebruikt worden of u kunt de rouwkaart per e-mail versturen. Een factor van belang bij de bloemen is het energieverbruik van de teelt en het transport. Kiest u daarom voor bloemen uit eigen tuin.

Beyond

De Beyond is een unieke, 100% biologisch afbreekbare urn naar Deens design, gemaakt van aardappelzetmeel en houtvezels zodat de natuur zo min mogelijk wordt belast bij zowel de productie als bij het gebruik van de urn in water of in de grond. De urn lost volledig op en is ontwikkeld voor het verstrooien van as in water of het begraven van de as.

De Beyond is verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren. Aan elke urn zit een blad met zaad van zowel bloemen als van een boom. Dit blad kan worden begraven of meegenomen, gezaaid en gekoesterd. Indien gewenst zou in dit blad ook een beetje as kunnen worden gevoegd. 

Meer informatie vindt u op www.beyondlife.nl

Sereen Rotterdam

Oudedijk 182a
3061 AR  Rotterdam
E-mail info@sereenuitvaart.nl

Dag en nacht bereikbaar

010 - 84 33 770 ››

Sereen Edam

Voorhaven 141
1135 BP  Edam
E-mail info@sereenuitvaart.nl

Dag en nacht bereikbaar

0299 - 32 00 71 ››
Scroll naar boven