Activiteiten Rotterdam, najaar 2017

sereen-activiteiten-2017-nieuws.png12 okt

Sereen vindt het belangrijk om u te informeren en te inspireren. Daarom organiseren wij regelmatig (kosteloze) bijeenkomsten in ons pand aan de Oudedijk 213 te Rotterdam Kralingen. Dit najaar vinden de volgende activiteiten plaats. U bent een half uur voor aanvang welkom. Elke bijeenkomst duurt ongeveer twee uur.

Rouw en verlies, hoe ga je er mee om?

Donderdag 26 oktober aanvang 19.30 uur.

Hoe ga je om met het (toekomstig) verlies van een dierbare? Bestaat er zoiets als een ’normaal’ rouwproces? Is het waar dat tijd alle wonden heelt? Hoe kun je iemand anders die aan het rouwen is het beste steunen? Nelly Troost gaat hier met u dieper op in en er is gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen.

Hoe ga je om met het (toekomstig) verlies van een dierbare? 
Bestaat er zoiets als een ’normaal’ rouwproces? Is het waar dat tijd alle wonden heelt? Hoe kun je iemand anders die aan het rouwen is het beste steunen?

Doel van deze workshop is inzicht te geven op hoe rouw kan verlopen. We bespreken symptomen van rouw het nut van overlevingsstrategieën. Verder is er gelegenheid om eigen ervaringen uit te wisselen. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die een verlies heeft meegemaakt of die weten dat ze iemand in de nabije toekomst gaan verliezen.

Nadenken over uw uitvaart of hoe een uitvaart vorm te geven?

Donderdag 9 november aanvang 19.30 uur.

Er is veel mogelijk, misschien meer dan u denkt. Petra Verschoor van Sereen gaat met u in gesprek, neemt u mee in de mogelijkheden en gaat in op uw vragen.

Steeds meer mensen denken na over hoe zij hun eigen uitvaart of de uitvaart van een geliefde willen vormgeven. Om bewust te kunnen kiezen is het van belang te weten wat er allemaal mogelijk is. In welke sfeer kan het afscheid plaatsvinden? Mag u ook kiezen voor een mand of een wade met opbaarplank in plaats van een kist? Mag een eigen auto als rouwauto worden gebruikt? Schrijft u uw wensen op en met wie bespreekt u die? Wat kost een uitvaart eigenlijk?

Erfrecht, testament en levenstestament.

Dinsdag 21 november aanvang 19.30 uur.

Diente Planten, als kandidaat-notaris verbonden aan Fokkema Linssen Notarissen, licht u uitgebreid voor over het erfrecht, het opstellen van een testament en het nut van een levenstestament. Een en ander zal worden verduidelijkt met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en uiteraard is er er gelegenheid tot het stellen van vragen. 

In een gewoon testament regelt u alles voor als u er niet meer bent. 
Maar wat als er een situatie ontstaat waarbij u niet bent overleden, maar dat u om welke reden dan ook zelf (tijdelijk) geen beslissingen (meer) kunt nemen? Wat kunt u dan regelen in een levenstestament? Wat houdt het wettelijk erfrecht in en wat kunt u aanvullend regelen in een testament?

We zien u graag tegemoet en vragen u zich aan te melden via 010-8433770 of info@sereenuitvaart.nl o.v.v. de betreffende bijeenkomst(en).

Neem contact op ›› Download de flyer ››

Labels
Algemeen nieuws

« Terug

Archief > 2017

Geen berichten gevonden

Scroll naar boven