Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

« Terug

Veel zelf doen of uit handen geven?

Thema 2_Uitvaart zoals u het wilt_Blog1_Foto1.jpg30 apr

Steeds meer mensen geven liever zelf vorm aan het afscheid dan dit uit handen te geven. Zij willen zo veel mogelijk de uitvaart zelf regelen. Ondanks of dankzij de emoties weten mensen wat goed voelt en kloppend is. Door onze coachende begeleiding proberen wij ‘dat weten’ naar de oppervlakte te krijgen. Mensen weten in elk geval wat ze niet willen. Dat kan helpen om de juiste richting op het spoor te komen.

Uitvaart zelf regelen. Wat komt daarbij kijken?

Nadat een arts het overlijden heeft vastgesteld mag u uw dierbare zelf wassen en aankleden. Maar er mag veel meer. Uitvaart zelf regelen? Hierbij een lijstje met wat daarbij komt kijken:

  • Uw dierbare thuis opbaren
  • Zelf aangifte van overlijden doen
  • Zelf uw dierbare in de kist, mand of wade leggen, die zelf sluiten, zelf de kist, mand of baarplank met wade dragen
  • De uitvaartdienst thuis of op een locatie houden naar eigen keuze; uiteraard in overleg met de locatie-managers
  • Zelf uw dierbare vervoeren in een eigen vervoermiddel of een alternatief voertuig inhuren, zoals: uitvaartfiets, -motor, -vrachtwagen of caravan
  • Zelf de rouwkaart ontwerpen
  • Zelf een bloemstuk maken
  • Meegaan naar de ovenruimte van het crematorium, om daar afscheid te nemen of zelf het graf op de begraafplaats dicht scheppen

Uit handen geven

Ziet u het niet zitten dit allemaal zelf te regelen? U bepaalt in welke mate Sereen betrokken is bij het vormgeven van de uitvaart. Het is belangrijk dat het afscheid ‘eigen is’ en dat er genoeg ruimte en tijd is om de juiste keuzes te maken. Met elkaar komen we tot de invulling van een passend afscheid.

Maar ook wanneer u om welke reden dan ook het organiseren en vormgeven van de uitvaart voor een groot deel aan ons wenst over te laten, dan bent u bij Sereen aan het juiste adres. Vanzelfsprekend zijn wij op de hoogte van alle mogelijkheden en organiseren wij het afscheid geheel volgens uw wensen.

Wilt u meer informatie?

« Terug

Scroll naar boven