Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

« Terug

Een uitvaartkist of niet

Een-uitvaartkist-of-niet_2.jpg21 jun

Er zijn uitvaartkisten in allerlei soorten en maten en van verschillende materialen. Zo zijn er kisten van hout maar ook kisten van karton, riet of bekleed met stof, handgemaakt of fabrieksmatig, van eenvoudig tot heel luxueus. De vorm van een uitvaartkist hoeft niet rechthoekig te zijn. Er zijn ook mooie ronde vormen beschikbaar, zoals de ‘Petronella’ van grafkistenmaker Radboud Spruit. Zijn kisten zijn van populierenhout en handgemaakt, toegankelijk en milieuvriendelijk. De kisten van Zavadi zijn allemaal bekleed met stof. De stoffen die voor de bekleding voor deze kisten worden gebruikt zijn katoen en linnen en tussen de stof en het hout is er een zachte, gewatteerde tussenlaag. Door het gebruik van deze materialen voelen de kisten zacht aan en nodigen zij uit om aangeraakt te worden.

In plaats van een kist kunt ook kiezen voor een uitvaartmand. De manden van Green Coffins zijn met de hand gemaakt van natuurproducten waaronder bamboe, bananenblad, ananasblad en wilgenteen van de wilg. Ze zijn niet alleen fairtrade gecertificeerd en milieuvriendelijk maar ze ogen ook vriendelijk door hun ronde vormen.

Maar er zijn ook mogelijkheden om zelf een uitvaartkist in elkaar te timmeren. Er zijn verschillende ‘doe-het-zelf-kist’ pakketten in omloop. In deze pakketten zitten alle onderdelen bij elkaar, u hoeft ze zelf alleen nog even in elkaar te zetten. Iets voor u?

Neem contact op voor een informatief gesprek

Wilt u dat uw dierbare niet in een kist of mand wordt begraven of gecremeerd, dan kunt u er ook voor kiezen om hem of haar in een wade te wikkelen of met een wade te bedekken. Een wade is gemaakt van natuurlijke materialen en dus een milieubewuste keuze. Ook voelt een wade minder afstandelijk dan een kist.  Een wade is een doek van katoen, linnen, hennep, zijde, bamboe of spijkerstof, die om de overledene heen gewikkeld wordt. Natuurlijk kunt u een wade ook zelf maken. Als nabestaande kunt u zelf bepalen of u het bovenlichaam de eerste dagen nog onbedekt laat. Vervoeren kan met een draagbaar van bijvoorbeeld wilgentakken of -tenen of hout. Meer informatie is te vinden op Wikkelgoed, Radboud SpruitGreen Coffins en Zavadi.

Neem contact op voor een informatief gesprek

« Terug

Scroll naar boven