Recensies

Lieve woorden van mooie mensen

Laat hier uw recensie achter

Lieve Petra, Ik wil je bedanken voor het geduld dat je met ons had, elke keer opnieuw stelde je vragen en dan telkens een heel ander antwoord krijgen. Bij twijfel gaf je opnieuw alle opties aan en kregen wij tijd voor het nemen van een juiste beslissing. Ook vond ik het fijn dat ik kon helpen met het ontwerpen van de kaart, dit terwijl ik eerst erg twijfelde of ik het wel wilde doen. Je hebt ons op een vertrouwde manier bevestiging gegeven. En zo voelde eigenlijk de hele week. Rustig liet je ons de mogelijkheden zien en hielp je het levensverhaal goed samen te stellen. Met als resultaat een hele mooie bijeenkomst. Het klinkt misschien een beetje gek, maar voor mij voelde deze week met jouw begeleiding als een soort veilige start van een lastige tijd. Er zullen nog een hoop lastige momenten en beslissingen komen, maar die nemen we stap voor stap. Heel erg bedankt voor de rust en troost die je hebt gegeven.

Familie Anoniem

Petra heeft het afscheid van mijn man met heel veel zorg begeleid en dat heb ik als uiterst prettig ervaren.

Alhoewel ik zelf heel goed wist hoe ik alles geregeld wilde hebben, verliep het overleg daarover met Petra in een ontspannen sfeer en zonder enige tijdsdruk. Vooral de "normale" omgang met elkaar vind ik heel belangrijk en is voor mij ook reden geweest dat ik bij het overlijden van mijn man contact heb opgenomen met Sereen om het afscheid mede vorm te geven.

Lieve Petra heel veel dank.

Carlien Heuvelink

Lieve Petra, bedankt voor al je steun, wij hebben dat als familie heel fijn & warm ervaren, hele persoonlijke & professionele begeleiding op de manier hoe jij dat doet!

Het voelde zo vertrouwd en ook naar mijn moeder toe, toen ze was overleden, was je zo lief.

Het afscheid, we hadden gekozen voor een avonduitvaart, was precies wat mijn moeder en wij voor ogen hadden....een bijzondere uitvaart, intiem, sfeervol & warm.

Eigenlijk precies hoe bijzonder mijn moeder ook was....

Toen we het met je over een avonduitvaart hadden, ging je er gelijk voor en hoewel dat voor Schollevaar de eerste avonduitvaart zou worden, zag jij dat als een uitdaging om precies het zo voor elkaar te krijgen als wij voor ogen hadden.

Ik heb veel complimentjes gehad over de bijzondere uitvaart, iedereen heeft het echt als indrukwekkend ervaren, dus ook complimenten voor jou. ( 1 v.d. kinderen vond het net “een sprookje”)

Het was ook zo mooi al die fakkels bij aankomst, de lantaarns, de pianiste, de prachtige bloemen en al de foto's.

Bedankt, lieve groetjes Petra Schoonewil

Op de 1e dag na overlijden van onze moeder zochten wij, vier zussen, contact met Sereen. We maakten kennis met Toinette en terwijl wij dachten snel de begrafenis te moeten regelen, zorgde Toinette voor rust, zodat wij tijd kregen om afscheid te nemen van onze moeder. Toinette liet ons gedurende verschillende dagen, op het juiste moment keuzes maken. Zo zorgde Sereen dat het afscheid nemen van onze moeder precies verliep, zoals wij dit hebben gewenst. Wij hebben het heel bijzonder gevonden dat als Toinette binnenkwam het voelde alsof een dierbare vriendin binnenkwam die precies wist wanneer we haar nodig hadden.

Aan alles werd gedacht, zelfs zakdoekjes lagen op de kerkbank.
De begeleiding door Sereen voelde heel speciaal, vooral warm en goed.
Het verdriet om het overlijden van onze moeder is er niet minder door geworden, maar ook onze moeder zou het mooi gevonden hebben zoals Sereen de uitvaartbegeleiding heeft verzorgd.

Heel bijzonder dat Toinette dit heeft weten te bereiken.
Toinette en Petra, we denken nog vaak aan jullie en zullen nooit vergeten wat jullie voor ons hebben betekend in een periode van groot verdriet.

Jullie zijn heel speciaal.

Willeke, Monique, Sandra, Jolande

5patroon-Sereen.svg

Op deze plaats wil ik je nogmaals bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan na het overlijden van mijn eigenzinnige echtgenoot. Jouw warme persoonlijkheid betekende op dat moment zoveel voor mij. Je was met je ingetogen aanwezigheid mij tot steun, ook figuurlijk.

Steeds kwam je weer langs om te zien of alles ging zoals ik het in gedachten had. Het was fantastisch om een zo professionele en warme persoonlijke steun te hebben in de moeilijke dagen die na een overlijden volgen. Zelfs als je vooraf alles overdacht hebt komen er toch momenten dat je het even niet goed weet. Dan was jij er om advies te geven en me op weg te helpen.

Ik kan met een fijn gevoel terugkijken op een mooie plechtigheid. Jouw zorg en aanwezigheid heeft daar heel veel aan bijgedragen. Ook Carla wil ik bedanken. Zij heeft me overgehaald om zelf de toespraak te schrijven en uit te spreken. Mijn keuze voor Sereen Uitvaart is voor mij de juiste geweest. Je bent een aanwinst voor alles wat met uitvaart te maken heeft.

Teak

Klaar zijn voor de dood betekent niet dat je het leven kan loslaten. 
Mijn vader was daar wel een voorbeeld van. Hij kon het leven niet loslaten en mij niet... en ik hem ook niet. Het onvermijdelijke is gebeurd in al zijn hevigheid. De weken rondom zijn overlijden waren zwaar en moeilijk. Af en toe zag ik de weg niet meer die ik moest bewandelen. Dankzij jou, Petra, werden zaken helder en rustiger. Het contact met jou heb ik als zeer prettig ervaren. Je kon omgaan met soms wat overdreven perfectionisme en onzekerheid. Het persoonlijk contact was fijn. Daar kijk ik met een warm gevoel op terug. Ik dank je voor de mooie uitvaart en dat je altijd voor ons klaarstond. Ik wens je alle goeds en geniet van het leven.

Liefs van Naomi Hoogsteden, Ruud, Colin & Mason

Na het overlijden van mijn vrouw Leonie voelt er een moment van grote eenzaamheid. Daarna moeten er besluiten worden genomen en komt er een drukke week van veel regelen. Door een telefoontje naar Petra Verschoor van Sereen weten we ons verzekerd van een goed team.

Petra weet op dat moment de leiding op zich te nemen, zonder dat wij dat als sturend ervaren. We krijgen de tijd om met het verdriet in ons hart de zaken rondom het afscheid in alle rust af te ronden: First things first, the rest will come later.

Petra is er op momenten dat het nodig is, maar weet zich onzichtbaar te maken als dat gewenst is. Begeleiden is een betere omschrijving.

Alle opties staan open - want er kan en mag tegenwoordig veel meer. Vooral de persoonlijke invulling van die bijzondere, speciale dag staat bij haar voorop. Wat willen wij? Welke ideeen komen er bij ons op?

Door goed te luisteren naar de familie om haar heen, weet ze de juiste snaar te treffen om van het afscheid van Leonie iets unieks te maken. En waar wij nog twijfelen, weet zij ons inzicht te geven in de mogelijkheden, zonder daarbij iets op te dringen. Zo hebben we op fantastische wijze uitvoering kunnen geven aan deze prachtige dag.

Als finishing touch komt Petra met blank houten vlinders voor op de kist.

Als we na afloop tientallen complimenten krijgen over de wijze waarop wij van Leonie afscheid hebben genomen, weet ik, dat bijna onzichtbaar op de achtergrond aanwezig, Petra de regisseur is geweest op deze bijzondere en speciale dag.

Attent, kordaat (als dat nodig mocht zijn), beschermend, bescheiden, in het oog houdend, respectvol en vooral nooit vermoeid ogend - ondanks de vele uren die zij aan ons als familie besteed heeft. Wat mij - ons - betreft enkel grote dank.

Sereen - kalm en ongestoord - doen zij hun werk: meer dan goed!

Jacques Demmenie

In onze serie 'Spreken over het levenseinde' in Gouda hield Petra Verschoor een goed verhaal. De aanwezigen kregen daardoor een helder beeld van wat er bij een uitvaart mogelijk is.
Dank!

ds. Marnix van der Sijs


Lieve Petra en Carla,

Ik heb met heel veel plezier dinsdag 16 april 2019 de workshop "Spreken bij een uitvaart" bijgewoond. Direct al bij binnenkomst voelde de sfeer bij jullie door de warme en lichte inrichting heel prettig en luchtig aan.

De workshop zelf was zeer boeiend en vooral inspirerend, mede ook door de verhalen en ideeën van jullie twee en van de medecursisten. We hebben zelfs veel gelachen!

Fijn dat ik deze ervaring en wat we tijdens de workshop meekregen in de toekomst kan gebruiken. Dit geeft rust en vertrouwen voor als het nodig is.

Marga Maassen


Vanmiddag heb ik een workshop ‘spreken bij een uitvaart’ gekregen van Carla Maat. Petra Verschoor was daar ook bij aanwezig. Wat een cadeau was dat! Een voorproefje van hoe de begeleiding bij een mogelijke uitvaart kan zijn. Zo persoonlijk en betrokken. We waren maar met z’n tweeën (als deelnemer) en nog liep het een half uur uit. Carla en Petra namen alle tijd voor ons. Ik heb het volste vertrouwen dat Petra mij straks kan begeleiden bij een uniek afscheid van mijn dierbare(n).

Filique Böttcher

Scroll naar boven