Wat is voor u belangrijk bij een uitvaart?

Wilt u meer informatie?
  • Persoonlijk afscheid
  • Bijzonder moment
  • Precies zoals u het wilt

Wat is voor u belangrijk bij een uitvaart?

Een afscheid is een bijzonder moment. Een standaard uitvaart bestaat voor ons niet. Samen met u geven wij vorm aan een afscheid dat bij u en de overledene past. Een persoonlijk afscheid, dat een weerspiegeling is van het leven van de persoon die is overleden.

We hebben al veel bijzondere uitvaarten mogen begeleiden. Uitvaarten met een groot aantal belangstellenden, bijvoorbeeld in groot (kerk)gebouw of theater. Maar ook kleine intieme uitvaarten. Zo organiseerde uitvaartbegeleidster Petra een uitvaart met alleen naaste buren van de overleden meneer. Samen zaten ze in de familiekamer van het crematorium (in een huiskamerachtige setting) om de kist. Daar werden herinneringen opgehaald aan de overleden buurman en luisterden we naar ‘zijn’ muziek. Een informeel en dierbaar samenzijn.

Wist u dat het ook mogelijk is om een uitvaart thuis te organiseren? In de huiskamer of als het weer het toelaat, in de tuin.

Wanneer u afscheid moet nemen van het leven of van iemand die u lief is, wat is er dan voor u belangrijk?

Veel zelf doen of uit handen geven?

Steeds meer mensen geven liever zelf vorm aan het afscheid dan dit uit handen te geven. Zij willen zo veel mogelijk de uitvaart zelf regelen. Ondanks of dankzij de emoties weten mensen wat goed voelt en kloppend is. Door onze coachende begeleiding proberen wij ‘dat weten’ naar de oppervlakte te krijgen. Mensen weten in elk geval wat ze niet willen. Dat kan helpen om de juiste richting op het spoor te komen.

Kinderen betrekken of meenemen naar een uitvaart?

Als kinderen worden geconfronteerd met een overlijden in hun jonge leven, gunnen we ieder kind dat hun ervaring met uitvaarten begint met het overlijden van een hele oude overgrootouder. Echter zijn er ook veel kinderen die afscheid moeten nemen van een opa of oma of zelfs van een papa of mama, broer of zus. Veel ouders vragen zich af of het verstandig is om nog jonge kinderen te betrekken bij het proces van afscheid nemen en/of mee te nemen naar de uitvaart.

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer informatie over ons of over onze diensten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Sereen_wat moet en mag bij een uitvaart_5.jpg

"Natuurbegraven is eeuwig begraven worden in de vrije natuur."

Petra Verschoor
Sereen_wat moet en mag bij een uitvaart_5.jpg

"Bij een afscheid stellen kinderen vaak heel onbevangen hun vragen."

Petra Verschoor
Sereen_wat moet en mag bij een uitvaart_5.jpg

"Wij vinden dat alles mag en kan op de dag van het afscheid."

Petra Verschoor

Van een traditionele tot een moderne uitvaart, van een bourgondische tot een sobere uitvaart: de sfeer kunt u helemaal zelf bepalen.

5patroon-Sereen.svg

Begraven in de natuur? Natuurbegraafplaats of natuurlijk begraven

Misschien heeft u er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plek? Natuurbegraven is eeuwig begraven worden in de vrije natuur.

Sfeer en stijl van een uitvaart: sober of juist bourgondisch?

Het afscheid kunnen wij in heel veel sferen en stijlen vormgeven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Traditioneel in een mooie spirituele omgeving, buiten in de tuin van een voormalig jachthuis of in een stijlvolle locatie aan het water. Of juist thuis of op een locatie waar u zelf graag komt en er goede herinneringen zijn?

Wat kost een uitvaart?

We krijgen vaak de vraag: wat kost een uitvaart? Logisch want een uitvaart is een kostbare aangelegenheid, hoe eenvoudig ook. Het is een vraag waar we niet onmiddellijk een eenduidig antwoord op kunnen geven. Er zijn een groot aantal factoren die de kosten van een uitvaart bepalen.

Uitvaart trends en ontwikkelingen

Evenals het bedrijfsleven is de uitvaartbranche volop in ontwikkeling, de consument wordt steeds kritischer en 'uitvaartland' verandert… Sereen volgt de uitvaart trends en nieuwe technische ontwikkelingen op de voet.

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer informatie over ons of over onze diensten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ken Petra al jaren door onze kinderen. Raadde haar aan bij overlijden van mijn oudste vriend. Wat ziet ze goed hoe iemand was en de ondersteuning is fijn. Ook dat alles eigenlijk kon zoals we wilden. Dat geeft een fijn gevoel.

- Hanneke Korsten

Met jouw ondersteuning was het een stijlvol, mooi en vooral warm afscheid waar we nog vaak aan terugdenken.

- Yvette d'Hamecourt

Wij waren meteen erg op ons gemak bij jou. Ook werd ons niets opgedrongen. Je dacht met ons mee. Alles is precies zo gelopen als mijn Zus het heeft gewenst. Dankzij jou.

- Henriette Velgersdijk

Uitvaart trends en ontwikkelingen

Thema 2_Uitvaart zoals u het wilt_Blog6_Foto1.jpg04 feb Evenals het bedrijfsleven is de uitvaartbranche volop in ontwikkeling. De consument wordt steeds kritischer en 'uitvaartland' verandert... Sereen volgt de uitvaart trends en nieuwe technische ... lees verder

Wat kost een uitvaart?

Thema 2_Uitvaart zoals u het wilt_Blog5_Foto1.jpg10 dec We krijgen vaak de vraag: wat kost een uitvaart? Logisch want een uitvaart is een kostbare aangelegenheid, hoe eenvoudig ook. Het is een vraag waar we niet onmiddellijk een eenduidig antwoord op ... lees verder

Sfeer en stijl van een uitvaart: sober of juist bourgondisch?

Thema 2_Uitvaart zoals u het wilt_Blog4_Foto1.jpg15 okt Het afscheid kunnen wij in heel veel sferen en stijlen vormgeven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Traditioneel in een mooie spirituele omgeving, buiten in de tuin van een voormalig jachthuis of ... lees verder

Duurzame uitvaartkisten

Sleutel.jpg24 sep Een van de zaken die bij een uitvaart aan de orde komen is de keuze van een omhulling. Vaak kiest men voor een uitvaartkist die het milieu zo min mogelijk belast. AkidiA is een van onze ... lees verder

Het verschil tussen een graf op een Natuurbegraafplaats en begraven op een natuurlijk gedeelte van een begraafplaats

Thema 2_Uitvaart zoals u het wilt_Blog3_Foto1.jpg20 aug Misschien heeft u er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt begraven in de natuur precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plek? "Een graf op een... lees verder

Kinderen betrekken of meenemen naar een uitvaart?

1026.jpg25 jun Als kinderen worden geconfronteerd met een overlijden in hun jonge leven, gunnen we ieder kind dat hun ervaring met uitvaarten begint met het overlijden van een hele oude overgrootouder. Echter ... lees verder
Scroll naar boven