Kosten

Laat u niet misleiden maar wordt een bewuste uitvaartconsument

  • uitvaart-kosten-sereen-uitvaartbegeleiding-2.jpg

Veelgestelde vragen

Een veelgestelde vraag is wat de kosten van een uitvaart zijn. Die zijn afhankelijk hoe de uitvaart wordt vormgegeven. In grote lijnen kunnen we zeggen dat de kosten van een afscheid gemiddeld liggen tussen € 5.000 en € 9.500.

Een andere vraag die wij regelmatig krijgen is: mag de uitvaart door Sereen worden verzorgd als ik bij een andere partij verzekerd ben? Het antwoord op deze vraag is: ‘Ja!’ Op de meeste verzekeringspolissen staat met grote letters vermeld: ‘BEL DIRECT NA OVERLIJDEN’ en daarbij het telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij. Een heleboel mensen doen dit dan ook, om het simpele feit dat het daar staat. Ja, u dient het overlijden te melden voor de uitkering van het verzekerd bedrag. Maar wie de uitvaart begeleidt staat daar los van. De reden waarom zij u toch graag laten bellen is omdat de meeste grote verzekeraars ook uitvaarten verzorgen. Zo kunnen zij dan tweemaal aan u verdienen.

Duurder bij Sereen?

Bent u duurder uit wanneer u de uitvaart laat verzorgen door Sereen en niet door de uitvaartonderneming van de verzekeringsmaatschappij? Nee, dat bent u in veel gevallen niet. De meeste verzekeraars zullen u vertellen dat u duurder uit bent omdat u uw ledenkorting of inkoopvoordeel kwijt raakt. Onze ervaring is dat wij zelfs met de verrekening van ledenkorting of andere voordelen goedkoper zijn. Maar wij willen u niet met woorden overtuigen. Wilt u duidelijkheid, vraag dan bij beide, of meer partijen een offerte aan. Niet het eindbedrag op de offerte alleen zal dan de doorslag geven, voorspellen wij. De manier waarop u te woord wordt gestaan, de manier waarop uw e-mail wordt behandeld en de informatie die u krijgt zal u een goed beeld geven van de betreffende uitvaartonderneming. Laat u niet misleiden, maar wordt een bewuste uitvaartconsument!

  • uitvaart-kosten-duurder-bij-sereen-uitvaartbegeleiding-2.jpg
Scroll naar boven